10 Gekke dingen die niet in jouw reistas mogen ontbreken

Er zijn zo van die dingen waar men niet zo gauw bij stilstaat wanneer hij of zij een lange reis gaat maken, maar die wel heel erg belangrijk zijn om mee te nemen. We weten natuurlijk allemaal dat we een paspoort en eventueel een visum bij ons moeten hebben. Toch is dat niet het enige, lees maar eens verder.

1. Het gele boekje
Wanneer jij van plan bent om op reis te gaan naar een ver of tropisch land, dan kan het zo zijn dat jij bepaalde inentingen nodig hebt. Denk hierbij aan inentingen als die tegen Hepatitis A en/of B. Je kunt deze inentingen het beste gewoon bij de GGD gaan halen. Daar kijken professionals namelijk voor je naar welke inentingen jij eigenlijk nodig hebt. Afin, nadat jij netjes je inentingen op hebt gehaald, worden deze genoteerd in ‘het gele boekje’, het boekje voor de inentingen. Jij moet bij aankomst in jouw land van bestemming aan kunnen tonen dat jij beschermd bent tegen bepaalde ziektes. Vandaar dat je er echt voor moet zorgen dat dit ‘gele boekje’ in jouw tas zit.

2. Oordopjes
Niet alleen maakt een vliegtuig redelijk veel lawaai, op verschillende vluchten zul je dingen als een jong gezin met een krijsende drieling of een zootje dronken bachelors aantreffen. Nu hebben die mensen alle recht van vliegen, maar daar hoef jij geen last van te hebben. Mits je natuurlijk oordopjes meeneemt. Zeker op lange vluchten zul je af en toe de behoefte hebben om alle geluiden even uit je oren te verbannen. Dit is natuurlijk vooral zo op nachtvluchten waarbij jij het liefste even je ogen dicht zou willen doen. Zorg er dus voor dat je een of meerdere paren oordopjes bij je hebt. Kun je niet goed tegen oordoppen? Zorg dan dat je een goede (en vooral grote) koptelefoon meeneemt, zodat ook jij rustig kunt slapen. Daarbij zorgen oordopjes ervoor dat die rare oorpijn tijdens het dalen en landen minder wordt.

3. Paracetamol
Er is niets zo naar als met koorts lang  in een vliegtuig te zitten. Gelukkig is paracetamol toegestaan, omdat je het gewoon bij de drogist kunt halen. Zorg dus dat je een aantal tabletjes bij je hebt, ze zullen altijd van pas kunnen komen.

4. Pennen
Pennen zijn echt een must om mee te nemen! Het is yours truly al meerdere keren overkomen dat ik iets in moest vullen of iets op moest schrijven en dat er geen pen in mijn tas zat. Vooral op lange vluchten kan het zijn dat je een douaneformulier in moet vullen en een immigratieformulier. Dat klinkt eng, maar is het niet. Op zo’n formulier moet je eigenlijk alleen maar aangeven wat je in het land komt doen, hoe lang je blijft, waar je blijft en wat je meeneemt. Maar, nogmaals, om die formulieren in te vullen, moet je wel echt een pen bij je hebben.

5. een Dagboek
Het is natuurlijk hartstikke tof om na je reis iedereen te vertellen over jouw avonturen, maar na tien keer hetzelfde te vertellen kan het verhaal voor jou misschien een beetje oud worden. Hou een dagboek bij tijdens je reis, dan kun je mensen ook gewoon over je avonturen laten lezen. Je weet dan ook meteen zeker dat je niks mist!

6. Externe accu voor je telefoon
Moet je een aantal keren overstappen? Dan is het fijn om contact te kunnen blijven houden met het thuisfront. De batterij van je telefoon die langzaam leegloopt is dan ook geen fijn aangezicht wanneer je op een vliegveld aan de andere kant van de wereld staat. Zorg er dus voor dat je of een extra batterij of een externe accu bij je hebt, om paniek te voorkomen.

7. Kussentje voor je nek
Oke oke ik geef toe dat ze er af en toe een beetje grappig uitzien, maar kussentjes die jouw nek ondersteunen tijdens een vlucht zijn echt heel erg handig. Ze zorgen er namelijk voor dat jij jouw ogen even dicht kunt doen zonder wakker te worden met de ergste kramp in je nek sinds mensenheugenis. Daarbij houden ze je nek enigszins warm. Het kan namelijk best fris zijn in  een vliegtuig door de airconditioner en het feit dat je enorm hoog in de lucht vliegt (hoe hoger je komt, hoe kouder het is). Alleen maar voordelen, dus.

8. Norit tabletjes
Voor hen die niet weten wat Norit is, dit zijn tabletjes tegen diarree. Mocht jij nou voor je vlucht opeens aan de ren zijn geslagen, dan werkt Norit als een soort omgekeerd laxeermiddel. Het verstopt je een beetje als het ware, en zorgt ervoor dat jij in ieder geval aan boord van het vliegtuig geen last hebt van je darmen. Sowieso is het fijn om deze tabletjes bij je te hebben als je lang onderweg bent. Ik weet dat het een beetje een vies onderwerp is, maar Norit is echt een lifesaver.

9. Vreemde valuta
Het klinkt misschien heel voor de hand liggend dat je geld mee moet nemen naar jouw plek van bestemming. Er zijn echter mensen die dit of vergeten, of die van mening zijn dat het altijd goedkoper is om in het land van bestemming te pinnen. Dat laatste is vaak waar, maar het is wel zaak dat jij niet met totaal lege handen in een vreemd land aankomt. Wat als er op het vliegtuig geen automaat is waarbij jij kan pinnen? Dan sta je met lege handen, en wat moet je dan? Zorg dus dat je in ieder geval een klein bedrag aan vreemde valuta bij je hebt, gewoon voor de zekerheid.

10. Wereldstekker
Wanneer jij naar een ver land gaat, is de kans groot dat jouw opladers daar niet in het stopcontact passen. Je hebt dan een wereldstekker nodig die op het stopcontact daar past. Dan kun je jouw opladers in die wereldstekker steken en komt alles helemaal goed!

Heb jij zelf nog tips en tricks? Laat ze achter in de comments sectie! Bedankt voor het lezen en alvast een hele goede reis gewenst!!

Artikel geschreven door: Anne-Marie van Boeckel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *