Wat te doen Dusseldorf Airport, en hoe niet te verdwalen

Vliegen, het kan spannend zijn. Vooral wanneer jouw vliegreis je eerste is. Je moet op een hoop dingen letten en het hele gebeuren kan wat verwarrend zijn. Daar komt dan ook nog bij dat een hoop vliegvelden net doolhoven lijken. Geen paniek, dat ‘doolhof’-verhaal valt mee, en als je eenmaal een beetje weet hebt ‘hoe-en-wat’ zijn vliegvelden eigenlijk hele toffe plekken. Dus, pak vooral de volgende tips in je koffer en neem ze mee op reis.’

airport-1659008_640

  • De reis begint natuurlijk bij de aankomst op het vliegveld. Ben je met het openbaar vervoer gekomen of brengt iemand je naar het vliegveld, dan heb jij het makkelijk. Ben je met de auto en moet die langere tijd op het vliegveld staan, dan kan dit een duur avontuur worden. Dit ligt natuurlijk aan de tijd die jouw auto op het vliegveld gaat spenderen. Kijk daarom voordat je naar het vliegveld gaat wat de parkeertarieven zijn. Overigens zijn er verschillende websites waar jij een mooie korting kunt scoren op jouw parkeerkosten! Kijk ook vooral eens rond op vergelijkvliegveldparkeren.nl voor goedkope, en vooral veilige parkeeropties.
  • De auto is geparkeerd en jij bent klaar om aan de reis te beginnen. Vol goede moed volg je de borden naar de ‘Check-in’. Daar eenmaal aangekomen zie je een enorme rij balies met allerlei vliegmaatschappijen. Het beneemt je even de adem, waar moet je heen? Rustig aan, haal adem. Meestal bevindt zich aan het begin van deze rij balies een bord waar jouw maatschappij met haar balienummer op staat. Daarbij lopen er bij deze balies vaak veel grondsteward(essen) rond die jou ook met een glimlach de goede kant op sturen. Bij de Check-in kun jij je tickets printen en je bagage inchecken.
  • Kijk voordat je de koffers gaat pakken ook even naar de reglementen van jouw vliegmaatschappij omtrent de afmetingen en het gewicht van de koffer die je mee wil nemen. Je zou namelijk niet de eerste zijn die veel bij zou moeten betalen i.v.m. een te zware koffer. LET OP! Sommige vliegvelden willen dat je na het inchecken van de koffer nog een bepaalde tijdsperiode wacht voordat je doorloopt naar de eerste ticketcontrole en de handbagage controle.
  • Je hebt je vliegticket, en je koffer is ingecheckt. Tijd om je vrienden en familie (als die met je mee zijn natuurlijk) nog een knuffel te geven, waarna het tijd is om door te lopen naar de ticket- en handbagagecontrole. Soms is deze direct achter de incheckbalie, maar meestal wordt je middels borden en pijlen naar de goede plek gebracht. Daarbij is er altijd staf aanwezig die je in de goede richting kan wijzen.
  • Voor de controles staat meestal best een rij mensen, genoeg tijd dus om je spulletjes op orde te maken. Dit houdt in: je zorgt dat je je ticket en paspoort bij de hand hebt, je haalt je laptop uit je tas, je trekt je jas uit, en je trekt je schoenen uit. Zorg ook dat er niets in je zakken en op je lijf zit waardoor de metaaldetector op hol kan slaan. Zo gaat de controle namelijk soepel en snel. LET OP! Foto’s maken in de buurt van de controle stands is meestal een no-go. Dat staat vaak ook aangegeven.
  • Hè hè, de controles zijn voorbij. Nu is het alleen nog een kwestie van op je ticket kijken naar je gate nummer, en de borden er naartoe volgen. Houd bij het instappen nog even goed je paspoort en ticket bij de hand, en dan kan de reis beginnen. Heel veel plezier!

Wil je weten wat je te wachten staat op het vliegveld van aankomst? Lees dan ook mijn blog ‘wat te doen na de landing’.

Goede reis!

Artikel geschreven door Anne-Marie van Boeckel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *