Waarom is reizen zo leuk?

Bij het woord ‘reizen’ hebben de meeste mensen vaak gelijk een beeld in hun hoofd. Een zonnig strand met een palmboom en een cocktail in de hand. Of aan de andere kant juist een piste vol sneeuw met een snowboard onder je voeten. Dit kan maar één ding betekenen, reizen is gewoon hartstikke leuk! Maar waarom eigenlijk?

Het ontdekken van nieuwe plekken is één van de leukste dingen om te doen. De wereld heeft zo veel te bieden. Als je reist zie je allemaal verschillende omgevingen die je anders nooit had gezien. Reizen is goed voor je wereldkennis. Daarnaast ontdek je natuurlijk ook nieuwe culturen. In je eigen land leef in je eigen wereldje, volgens je eigen regels en volgens je eigen normen en waarden. Het is super interessant om te zien hoe andere culturen anders omgaan met situaties. Sommige mensen krijgen hierdoor zelfs helemaal een andere blik op het leven.

Bij sommige reizen, zoals backpacken, ben je veel alleen. Dit klinkt misschien saai, maar dat is het evenmin. Door alleen te reizen leer je jezelf goed kennen. Voor sommige mensen is het heel fijn om even uit het drukken dagelijkse leven te stappen, en te focussen op hunzelf.

Aan de andere kant ontmoet je bij reizen veel nieuwe mensen. Dit kunnen locals zijn of mensen die ook reizen. Zo is het dus leuk om je ervaringen te kunnen delen.

Reizen leert je genieten van ‘the little things’. Je hebt vaak geen luxe faciliteiten tot je beschikken, waardoor je dingen zoals zonlicht, schoon water en aardige mensen leert waarderen.

Door reizen leer je relativeren. Je ziet veel andere culturen en mensen die het soms minder hebben dan jij, waardoor je problemen minder erg lijken.

De vorige voorbeelden gaan vooral over lange heftige reizen. Maar waarom zijn weekendjes weg eigenlijk zo leuk?

Weekendjes weg zijn vaak reisjes naar grote steden. Het is gaaf om een drukke stad met veel energie in een paar dagen te ontdekken. Binnen een bepaalde tijd probeer je zo veel mogelijk gezien en gedaan te hebben. Hier wordt je natuurlijk wel moe van, maar tegelijkertijd geeft het zo veel energie.

Met weekendjes weg kun je echt even wat leuks doen met een persoon die veel voor je betekent. Tijdens het weekendje weg ben je veel met elkaar waardoor je elkaar (nog) beter leert kennen. Samen een nieuwe stad ontdekken is super. Tip, leg je plattegrond even aan de kant en loop naar een gezellige wijk. Dit is soms veel leuker dan alle highlights spotten.

Wat voor reis het ook is, reizen is leuk!

Veel plezier!

Artikel geschreven door Nina Velten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *